Kako prepoznajete dobar suplement za gubitak težine kao što je Chocolate Slim?

Verovatno želite da izgubite težinu. Ako ste kao i većina odraslih Amerikanaca, verovatno bijete ličnu bitku sa viškom sala.

Daleko od toga da ste sami u tome. Stopa odraslih osoba sa prekomernom težinom se približava 70. procentu, pri čemu se pola od tog procenta smatra gojaznim.

Verovatno uvek pazite šta jedete i vežbate koliko god možete, ali takođe znate da je ljudsko telo daleko komplikovanije, i da nisu u pitanju samo dijeta i vežbanje. Gledate reklame proizvoda poput Chocolate Slim na TV-u i potrebna vam je svaka moguća pomoć u vašim naporima da izgubite višak kilograma; tako da možda razmišljate i o suplementu za smanjenje težine, koji bi vam pomogao tokom vaših već velikih napora.

Ovo je razumljivo, ali kako prepoznati dobar dopunski dodatak za mršavljenje sličan Chocolate Slim? Brojni suplementi se nalaze na tržištu, ali za razliku od mnogih lekova ili proizvoda za prehrambenu industriju, oni nisu regulisani ili testirani od strane Uprave za hranu i lekove, ostavljajući vama da procenite koji su dobri a koji nisu.

Prva stvar koju bi trebalo uvek da preduzmete, pre donošenja bilo kakve odluke koja se tiče vašeg zdravlja, kao što je uzimanje Chocolate Slim, jeste konsultacija sa svojim lekarom (ovo može biti lekar opšte prakse ili lekar primarne zdravstvene zaštite). Verovatno ste navikli da čujete na televiziji reklame sa ovom pravnom preporukom, koju svaki proizvođač lekova i dodataka koristi kako bi izbegao da bude tužen u društvu raznoraznih tužbi, ali je zapravo ova poseta lekaru prilično korisna.

Možete saznati koje sastojke posebno treba da izbegavate, kao i one koje bi trebalo da tražite u suplementima. Ovo je ono što čini suplement za gubitak težine efikasnim, opasnim ili jednostavno neučinkovitim. Vaš lekar vam čak može i preporučiti posebne suplemente za vas, poput dodatka Chocolate Slim.

Još jedna stvar koju možete saznati su određeni proizvođači suplemenata, kao i koje vrste laboratorija koriste za proizvodnju svojih suplemenata. Iako Uprava za hranu i lekove ne reguliše dodatke ishrani, mnogi bezbedni suplementi se prave u objektima koji odgovaraju standardima Uprave za hranu i lekove.

Teži deo je utvrđivanje prave slike o rezultatima koje određeni suplementi donose. Tim koji je stvorio Chocolate Slim je vrlo transparentan u vezi sa svojim testiranjima. Međutim, dosta proizvođača prikazuje “istraživanje” koje oglašava kao dokaz da su njihovi dodaci efikasni; dok, u stvari, ove studije zapravo plaćaju institucije koje se finansiraju u potpunosti od strane industrijskih i trgovinskih grupa.

Možda zapravo ne možete znati koji je suplement za mršavljenje dobar dok ga ne isprobate i saznate da li je delotvoran za vas lično. Samo se držite preporuka doktora, dodataka sa bezbednim sastojcima i onih koji se proizvode u čistim laboratorijama, i možete eksperimentirati dok ne pronađete onaj koji vam odgovara.